Image result for bsh 2019




HI korang... entri kali nie nak share skit info pasal bantuan sara hidup 2019 yang baru2 nie dilancarkan oleh PM kita Tun Mahathir Mohamad. Bukan menggantikan skim BR1M tau sebab its totally difference scheme .
So bagi warganegara Malaysia tue rugi la kalu korang x ambik peluang nie kan, dah orang sediakan so jangan la berlagak sombong plak..kalo rasa dh banyak duit apply pastu dapat bantuan BSH tu sila derma kat badan2 yang berkaitan. ok...

So mcmana korang nak apply BSH nie?
Senang ja nie ada langkah2 so just ikut ja dari A to Z.


LANGKAH2 MEMOHON & MEMERIKSA STATUS BSH 2019

- Layari portal rasmi permohonan BSH  2019  di pautan Lembaga Hasil Dalam Negeri. 
- Masukan No MyKad yang tulen ok kalo xtulen xpayah hehe ... As bukti korang nie warganegara Malaysia.
- No TAC disediakan oleh pihak MFO bagi tujuan keselamatan butir peribadi korang. TAC nie akan dismskan ke no hp yang didaftarkan.
- Klik pada butang pautan semakan BSH untuk mengetahui status permohonan korang LULUS@TIDAK